Ik  heb de cursus “Wat een eer” met grote interesse gevolgd. Het is een aanrader!! Niet gedacht dat mijn denkwijze en visie op dit cultuurgebonden onderwerp zo’n wending kon krijgen. Ook mijn mede cursisten reageerden positief verrast. Susan van Vocas trainingen neemt je in drie dagen mee in deze materie. Zij verstaat de kunst om dit onderwerp op een boeiende wijze te presenteren en te doceren. Met tal van voorbeelden uit haar eigen ervaring gecombineerd met de lesstof kan zij je boeien over dit moeilijke onderwerp welk zich afspeelt in zeer gesloten systemen.

Maria van Gessel - Beleidsadviseur / Projectmanager kwaliteitszorg BJZ Limburg over de door Willeke van Vocas Trainingen ontwikkelde vragenwaaier "Ik ben zeer onder de indruk het product! Zeer genuanceerde vraagstelling en inderdaad op alle moeilijke onderwerpen. Chapeau!!!"

“Boeiend, , direct toe te passen in de praktijk en van uitermate toegevoegde waarde voor de hele organisatie!” Vanaf september 2015 heeft Susan van Vocas in company de trainingen “ Focus op veiligheid “ en “Hoezo niet gemotiveerd” verzorgd. De trainingen waren zeer inspirerend voor de jeugd en gezinswerkers en medewerkers van het ondersteuningsteam.

Lees meer...

Willeke was de docente van een meerdaagse training Motiverende Bejegening

Deze heb ik gevolgd vanuit mijn functie in het gevangeniswezen. Ik heb met bewondering gekeken naar haar aanpak. Daar waar verandering binnen een organisatie leidt tot weerstand, weet zij diezelfde weerstand te gebruiken als input voor de les.

Lees meer...

BJZ Limburg over de training Oplossingsgericht Werken/Signs of Safety Willeke is een trainer die inhoudelijk goed op de hoogte is van de stof die ze traint en daarbij goed weet aan te sluiten op onze deelnemersgroep. Ze heeft veel ervaring ‘in het veld’ dat kleurt haar training positief. Ook met betrekking tot de zakelijke kant is ze zorgvuldig en prettig om mee samen te werken.

De trainingen waren praktijkgericht werkend naar doeltreffende oplossingen.Ondanks enkele bureaucratische kenmerken van de betreffende zorgsectoren wordt problematiseren daarmee juist uit de weg gegaan.Meedenkend vanuit aangedragen specifieke problematiek gebruikmakend van professioneel gedachtegoed en daarbij behorende diverse technieken.Dat maakte de trainingen praktijkgericht leerzaam.

MI training

Leuk, dacht ik een training om nog beter in gesprek te kunnen gaan met de leerlingen.Vanaf de eerste minuut heeft Willeke onze groep kennis laten maken met de MI methode.Vernieuwend in die zin, dat we veel zaken direct zelf konden ervaren, zoals het toepassen van MI op elkaar, eens iets op een andere manier doen.  Een hele veilige methode voor zowel de interviewer als ook de geïnterviewde.

Lees meer...

Vocas trainingen is een betrouwbaar, kundig en persoonlijk trainingsbureau.

De gemeente Almelo had vanuit het Ministerie van Justitie een bestuurlijke opdracht om een samenhangende aanpak eergerelateerd geweld vorm te geven binnen de bestaande lokale- en regionale netwerken en infrastructuren. Binnen deze aanpak vormde het scholingsprogramma voor professionals een belangrijk onderdeel. Voor dit programma is Vocas trainingen aangetrokken. En met succes!

Lees meer...

"Willeke is een gedreven professional zonder daarin te overdrijven. Zij levert kwaliteit en maatwerk.

Met haar grote ervaring in de jeugdzorg weet zij op een heldere en aansprekende manier complexe onderwerpen als eerkwesties, eergerelateerd geweld en huwelijksdwang over te dragen aan een diversiteit aan professionals in de frontlinie.

Lees meer...

Op de Hogeschool Utrecht is een minor Agressie en Huiselijk Geweld voor voltijd en deeltijdstudenten van diverse opleidingen. Ruim 100 studenten uit het hele land nemen hier aan deel. Willeke van der Zand heeft een hoorcollege verzorgd over eergerelateerd geweld waarmee ze volle collegezaal 3 uur lang wist te boeien én in beweging kreeg.

Lees meer...

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas Trainingen                  
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op

Vocas Trainingen op LinkedIn Vocas Trainingen Facebook pagina Vocas Trainingen op Twitter

K.v.K  :09183675

BTWnr:NL168143227B01