"Hoezo niet gemotiveerd?"

2 daagse Training Motivational Interviewing en Oplossingsgericht Werken

In deze training staan de technieken van Motivational Interviewing (MI) en Oplossingsgericht Werken centraal. Met als uitgangspunt dat je mensen niet kunt dwingen tot verandering, maar ze wel kan voorbreiden op een mogelijke keuze tot “iets” anders.

 

Wat gaan we doen

Zoals bekent van Vocas gaan we ook in deze training praktijkgericht aan de slag.

We leren door te doen en de effecten van deze benaderingswijze zelf te ervaren. Veel technieken die voor u herkenbaar zijn worden opgefrist en een aantal nieuwe toegevoegd. De beroepshouding staat centraal en vooral de mogelijkheden van de cliënt. We gaan werken met o.a.“schalen/liniaal” een instrument wat zowel de hulpverlener als de cliënt veel inzicht geeft. De kennismaking met de “gedragscirkel” maakt duidelijk hoe veranderprocessen verlopen. De gesprekstechnieken van MI, de ORBS lijken zo eenvoudig, maar we dagen u uit om er mee aan de slag te gaan en uw vaardigheden te vergroten. Om vervolgens ons te verdiepen in “verandertaal en commitmenttaal”. Speciale aandacht krijgt het begrip weerstand en motivatie. We kijken er naar vanuit een totaal andere context dan dat u mogelijk gewent was. U zult ervaren dat bij het consequent inzetten van deze nieuwe vaardigheden en houding er iets wezenlijks zal gaan veranderen in de vorm van hulpverlenen en begeleiden.

En alles weer met de insteek “wat kan er vanaf morgen al anders”.

Wilt u graag deelnemen aan deze training, of zou u dit aanbod graag “In Company” willen laten verzorgen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schrijf u in via de site www.vocastrainingen.nl

Liever persoonlijk contact,bel even met Willeke van der Zand 06-13715289.

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas gaat er vanuit dat de deelnemers aan de trainingen professioneel zijn met met een HBO werk- en/of denkniveau met reeds een scala aan vaardigheden en competenties. Vocas streeft er naar deze te vergroten door haar trainingen op een zeer praktische manier vorm te geven. De inhoud van de training kan de volgende dag direct in de praktijk worden toegepast. Daarbij is de aangeboden theorie een logische basis voor het verrijken van het praktisch handelen.

Vocas Trainingen                  
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op

Vocas Trainingen op LinkedIn Vocas Trainingen Facebook pagina Vocas Trainingen op Twitter

K.v.K  :09183675

BTWnr:NL168143227B01