Deze training bestaat uit 3 onderdelen en heeft een optioneel na-traject:

  • Het signaleren van eergerelateerd geweld
  • Het taxeren van risico signalen
  • Het begeleiden van eergerelateerd geweld

Lees meer...

"Hoezo niet gemotiveerd?"

2 daagse Training Motivational Interviewing en Oplossingsgericht Werken

In deze training staan de technieken van Motivational Interviewing (MI) en Oplossingsgericht Werken centraal. Met als uitgangspunt dat je mensen niet kunt dwingen tot verandering, maar ze wel kan voorbreiden op een mogelijke keuze tot “iets” anders.

Lees meer...

Uithuwelijking, huwelijksdwang, vrijheidsbeperking, verboden relaties, angst, zedelijkheid, fysiek en geestelijk geweld enz. Allemaal herkenbare termen voor de interessante maar ook complexe thematiek rondom het thema eer en eergerelateerd geweld. Voor vele hulpverleners een boeiend maar soms ook lastig thema. “Kan ik als hulpverlener wel iets doen binnen een casus waar dit speelt”. Als u die vraag heeft, kom dan eens kennis maken met deze boeiende thematiek en maak een stap om meer grip en zicht te krijgen op eergerelateerd geweld en familie eer.

Lees meer...

 

Vocas verzorgd trainingen rondom oplossingsgericht werken en motiverende gespreksvoering. Deze beide benaderingswijzen sluiten heel mooi aan op de training “Focus op Veiligheid”.

Deze 2 daagse training is een vervolg voor professionals die al kennis hebben gemaakt met de principes van oplossingsgericht werken en verder willen gaan met het uitwerken van dit thema gericht op het vergroten van de veiligheid door te kijken wat er reeds aan protectieve factoren op het gebied van veiligheid aanwezig is binnen het gezin en hun netwerk.

Lees meer...

Voor de verdiepingstraining is basiskennis vereist. De verdieping is een logisch vervolg op de basistraining signaleren van eergerelateerd geweld. Het betreft een zogenaamde crosstraining: dus leren en oefenen met de samenwerkingspartners waarmee u straks gaat samenwerken.

Wat gaan we doen?

Lees meer...

Vragenwaaier vragen staat vrij??? 

In trainingen rondom Veiligheid hebben we gemerkt dat veel van onze cursisten werken met risicotaxatie instrumenten. Iedereen wil niets liever dan de veiligheid goed in kaart brengen. 

En toch merkte we een verlegenheid rondom het stellen van vragen. Een rede om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van deze vragenwaaier. Boordevol vragen die met respect en discretie je de mogelijkheid bieden om allerlei thema’s te verkennen. Maar dubbel inzetbaar, met aan de ene kant boordevol vragen voor jou als hulpverlener en aan de kant hele korte uitspraken ondersteunt met een symbool. Deze bladen kunnen met of door ouders doorlopen worden om te kijken welke thema’s zij belangrijk vinden. 

Deze vragenwaaier zetten we in bij de trainingen en wordt uitgereikt aan de cursisten. Ze zijn ook los te bestellen voor €17,95 (exclusief verzendkosten €2,95). Bestellen voor uw team of collega’s? bij een afnamen vanaf 10 stuks nemen wij de verzendkosten voor onze rekening.Hieronder treft u de volledige inhoudsopgave aan van de Vocas waaier "Vragen staat vrij??? 

Onderstaand de volledige inhoudsopgave en een voorbeeld hoofdstuk.                 

Direct Bestellen kan hier: Bestel Waaier "Vragen staat vrij???"

 

  

  

    

 

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas gaat er vanuit dat de deelnemers aan de trainingen professioneel zijn met met een HBO werk- en/of denkniveau met reeds een scala aan vaardigheden en competenties. Vocas streeft er naar deze te vergroten door haar trainingen op een zeer praktische manier vorm te geven. De inhoud van de training kan de volgende dag direct in de praktijk worden toegepast. Daarbij is de aangeboden theorie een logische basis voor het verrijken van het praktisch handelen.

Vocas Trainingen                  
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op

Vocas Trainingen op LinkedIn Vocas Trainingen Facebook pagina Vocas Trainingen op Twitter

K.v.K  :09183675

BTWnr:NL168143227B01