Vocas verzorgd trainingen rondom oplossingsgericht werken en motiverende gespreksvoering. Deze beide benaderingswijzen sluiten heel mooi aan op de training “Focus op Veiligheid”.

Deze 2 daagse training is een vervolg voor professionals die al kennis hebben gemaakt met de principes van oplossingsgericht werken en verder willen gaan met het uitwerken van dit thema gericht op het vergroten van de veiligheid door te kijken wat er reeds aan protectieve factoren op het gebied van veiligheid aanwezig is binnen het gezin en hun netwerk.

 

In de module “Focus op Veiligheid” gaan we op actieve wijze kennis maken met de volgende thema’s:

  • Het in kaart brengen van familie en netwerk middels een genogram.

  • Word and Pictures: middels tekeningen en woorden het verhaal en plan inzichtelijk maken.

  • De 3 huizen/veilige huis; door te tekenen met kinderen wordt helder wat zij als veilig en onveilig ervaren, het derde huis biedt de mogelijkheid om het droomhuis te realiseren wat mogelijk handvaten geeft voor werkpunten in de toekomst.

  • Veiligheidsplan: Het plannen rondom veiligheid vraagt om concrete afspraken en duidelijke rollen van de diverse betrokkenen (netwerkoverleg)

In de training gaan praktijkgericht aan de slag en leren door te doen. Het liefst door te werken met een actuele casus uit je eigen caseload of ingebracht door een trainer die zelf jaren werkzaam was binnen de spoed eisende zorg van Bureau Jeugdzorg en de crisisinterventie module Ambulante spoedhulp bij een zorgaanbieder

Deze training wordt uiteraard In Company aangeboden. Voor mensen die interesse hebben om de training individueel te volgen is het handig om het aanbod met open inschrijvingen op de site in de gaten te houden. Natuurlijk kunt u ook even een mail sturen aan info@vocastrainingen met het verzoek u te informeren wanneer trainingen plaatsvinden.

Graag even persoonlijk contact bel naar Willeke vd Zand 0613715289

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas gaat er vanuit dat de deelnemers aan de trainingen professioneel zijn met met een HBO werk- en/of denkniveau met reeds een scala aan vaardigheden en competenties. Vocas streeft er naar deze te vergroten door haar trainingen op een zeer praktische manier vorm te geven. De inhoud van de training kan de volgende dag direct in de praktijk worden toegepast. Daarbij is de aangeboden theorie een logische basis voor het verrijken van het praktisch handelen.

Vocas Trainingen                  
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op

Vocas Trainingen op LinkedIn Vocas Trainingen Facebook pagina Vocas Trainingen op Twitter

K.v.K  :09183675

BTWnr:NL168143227B01