Deel 1 van de training “Wat een Eer!?”

Duur: 1 dag
Data: donderdag 25-02-2016
Tijd: 09:30 - 16:30
Locatie: Maastricht

 

Uithuwelijking, huwelijksdwang, vrijheidsbeperking, verboden relaties, angst, zedelijkheid, fysiek en geestelijk geweld enz.

Allemaal herkenbare termen voor de interessante maar ook complexe thematiek rondom het thema eer en eergerelateerd geweld. Voor veel professionals een boeiend maar ook lastig thema, "kan ik wel iets doen binnen een casus waar dit speelt"?

Als u die vraag heeft, kom dan eens kennis maken met dit thema en maak een eerste stap om meer grip en zicht te krijgen op eergerelateerd geweld en familie eer.

Wat gaan we doen:

Tijdens deze dag wordt u op een uitdagende manier gestimuleerd om stil te staan bij uw eigen visie en houding. U mag verwachten dat u kennis met betrekking tot de culturele aspecten van het thema is uitgebreid, u bent bekent met het begrip familie eer en hoe het zich manifesteert, u heeft basiskennis over hoe vooral wel maar ook vooral niet te handelen en u inzicht in de sociale kaart is vergroot. De trainingen van Vocas  hebben een hoog interactief karakter. U sluit deze dag af met een praktijkgerichte oefening rondom het signaleren met behulp van een signaleringslijst. Inbreng van actuele casuïstiek is in deze training heel goed mogelijk.

Mocht u graag verder willen met het ontwikkelen van uw deskundigheid dan geeft deze training de mogelijkheid om verder te gaan met de vervolgtraining van 2 dagen rondom het werken met casuïstiek 

Eerdere deelnemers aan deze dag waren:

maatschappelijk werkers, leerplicht ambtenaren, medewerkers Raad v.d. kinderbescherming, jeugdzorgmedewerkers, politie, GGZ medewerkers, zorgcoördinatoren van scholen, woonconsulenten, medewerkers van de (jeugd) reclassering, medewerkers (A)SHG enz.

Deze training is geaccrediteerd bij het Bamw en levert 2 registerpunten op.

Investering voor de studiedag is 149 incl. lunch/consumpties en hand out. 

Voor informatie en/of aanmelden kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-13715289

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas gaat er vanuit dat de deelnemers aan de trainingen professioneel zijn met met een HBO werk- en/of denkniveau met reeds een scala aan vaardigheden en competenties. Vocas streeft er naar deze te vergroten door haar trainingen op een zeer praktische manier vorm te geven. De inhoud van de training kan de volgende dag direct in de praktijk worden toegepast. Daarbij is de aangeboden theorie een logische basis voor het verrijken van het praktisch handelen.

Vocas Trainingen                  
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op

Vocas Trainingen op LinkedIn Vocas Trainingen Facebook pagina Vocas Trainingen op Twitter

K.v.K  :09183675

BTWnr:NL168143227B01