Deel 2 van de training “Wat een Eer!?”

Duur: 2 dagen
Data: 3-3-2016 en 10-3-2016
Tijd: 9.30-16.30
Locatie: Maastricht

 

Voor deze vervolgtraining is basiskennis over familie eer vereist. De verdieping is een logisch vervolg op de basistraining signaleren van eergerelateerd geweld van Vocas trainingen.  

Wat gaan we doen?

Het taxeren van de risicosignalen:

Nadat er signalen zijn binnen gekomen van eergerelateerd geweld is het belangrijk om middels een checklist zorgvuldig informatie te verzamelen en de risico's in te schatten. De deelnemer leert welke vragen relevant zijn om te stellen en oefent met het analyseren van de risicosignalen. Deze taxatie worden samen met de methodische instrumenten “dader/slachtoffercirkel”, “Wij cirkels” en de “veiligheidscirkel” ingezet om te bepalen hoe de verdere begeleiding eruit kan gaan zien.

Het begeleiden van eergerelateerd geweld:

Hoe maak ik een plan (met de ketenpartners). Welke lijn zetten we uit en wie voert de regie? Hoe houdt ik de veiligheid goed in beeld. Wie ga ik inzetten voor de begeleiding en bemiddeling en welke positie neem ik vanuit mijn organisatie in? Waar haal ik extra kennis en krijg ik inzicht in het aanbod van andere de organisaties en de sociale kaart. Met deze vragen gaan we aan de slag. Dit gaan we o.a. doen aan de hand van een proceskubus een handige tool waarbij op ieder vlak een methodische handreiking verwerkt staat om met de materie rondom EGG aan de slag te gaan. Een indrukwekkende casusfilm is de leidraad om stap voor stap met de instrumenten te gaan werken, maar inbreng van een eigen casus is heel goed mogelijk.

Na deze training heeft u een solide basis gelegd om binnen uw werk daar waar familie eer een rol speelt deskundig te werk te gaan. Deze training levert 5.2 registerpunten op voor het beroepsregister Maatschappelijk werkers en Agogen/jeugdzorgwerkers.

Investering:Investering per deelnemer is 329 euro voor beide dagen (incl studiemap, lunch,consumpties en certificaat). Heeft u interesse en/of vragen stuur een mail/bel naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 13715289

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas gaat er vanuit dat de deelnemers aan de trainingen professioneel zijn met met een HBO werk- en/of denkniveau met reeds een scala aan vaardigheden en competenties. Vocas streeft er naar deze te vergroten door haar trainingen op een zeer praktische manier vorm te geven. De inhoud van de training kan de volgende dag direct in de praktijk worden toegepast. Daarbij is de aangeboden theorie een logische basis voor het verrijken van het praktisch handelen.

Vocas Trainingen                  
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op

Vocas Trainingen op LinkedIn Vocas Trainingen Facebook pagina Vocas Trainingen op Twitter

K.v.K  :09183675

BTWnr:NL168143227B01