Duur: 4 dagen
Data: donderdag 17-03-2016 & 31-03-2016 & 14-04-2016 & 21-04-2016
Tijd: 9.30-16.30
Locatie: Moordrecht

 

Een training waarin je ondergedompeld wordt in het werken met oplossingsgerichte technieken en uiterst praktische instrumenten om te praten en werken aan veiligheid binnen gezinssystemen. Verzorgd door een trainer die jaren werkte bij spoedhulp in gezinnen waarbij er zorgen waren over de veiligheid van een of meerdere gezinsleden. 

Geaccrediteerd met 10,3 registerpunten bij het BaMw.

Wat gaan we concreet doen:

  • Kijken naar welke aspecten we nog toe kunnen voegen aan de basishouding zodat we een sterkere werkrelatie op kunnen bouwen met het instrument “de ideale hulpverlener”.
  • Oplossingsgerichte vraagtechnieken zoals o.a. het goed uitwerken van schaalvragen/wondervragen/ inzet en nut van circulaire vragen enz.
  • Werken met de gedragsverandercirkel een instrument waarmee interactief met de cliënt gekeken kan worden wat zij wensen aan gedragsverandering en hoe een hulpverlener hen actief kan ondersteunen de gedragsverandering aan te gaan.
  • Om het netwerk te mobiliseren gaan we aan de slag met diverse instrumenten zoals een genogram/sociogram/bolletjesschema en de safetycirkels.
  • Met kinderen in gesprek over de situatie middels de 3 huizen. Een instrument waardoor met gerichte vragen door te tekenen helder wordt hoe zij de situatie ervaren en wat hun wensen zijn.
  • In gesprek met kinderen over veiligheid door gesprek en tekenen van het veilige huis. Een doeltreffend inzichtelijk document voor de ouders/netwerk en hulpverlening om de belevingswereld van het kind beter te leren kennen. 
  • Veiligheidsplan:  het stellen van heldere en concrete doelen opgesteld volgens vaste stappen waardoor er op een logische manier steeds meer zicht komt op de veiligheid en mogelijkheden van het gezin en het netwerk.

Uw investering voor de 4 dagen is 695 euro incl. handouts&boek met de werkvormen, locatie en verzorgkosten & lunch. Interesse of aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met Willeke vd Zand 0613715289. Indien je inschrijft voor 10-2-2016 ontvang je 50,- euro korting

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas gaat er vanuit dat de deelnemers aan de trainingen professioneel zijn met met een HBO werk- en/of denkniveau met reeds een scala aan vaardigheden en competenties. Vocas streeft er naar deze te vergroten door haar trainingen op een zeer praktische manier vorm te geven. De inhoud van de training kan de volgende dag direct in de praktijk worden toegepast. Daarbij is de aangeboden theorie een logische basis voor het verrijken van het praktisch handelen.

Vocas Trainingen                  
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op

Vocas Trainingen op LinkedIn Vocas Trainingen Facebook pagina Vocas Trainingen op Twitter

K.v.K  :09183675

BTWnr:NL168143227B01