Exclusieve Train de Trainer voor hetlespakket huwelijksdwang en achterlating.

Voor LTAK Trainers (of andere aantoonbare ervaring rondom huiselijke geweld en/of kindermishandeling)

Waar: Regio Arnhem
Wanneer: 16 maart 2015 van 9.30 tot 16.30
Voor wie: gecertificeerde LTAK trainers
Investering in tijd: 1 dag training/ 4 uur inleestijd/zelfstudie.

Onder hetthema’s huiselijk geweld en kindermishandeling vallen vele sub thema’s die allemaal hun specifieke kenmerken hebben en aanpak verdienen. Rondom de thematiek huwelijksdwang en achterlating heeft Vocas trainingen in opdracht van het ministerie van SZW (destijds BZK) in het schooljaar 2012 een lespakket ontwikkeld wat nu beschikbaar is voor de werkvloer om breder geïmplementeerd te worden waarin LTAK trainers een uitstekende rol kunnen spelen.

 

In deze train de trainer wordt u de specifieke deskundigheid aangeboden die u kunt verwerken in de trainingen die u zelf kunt gaan aanbiedenaan docenten en mogelijk andere professionals want ook in individuele contacten kunnen de oefeningen worden ingezet.

Na deze training heeft u de beschikking over het volledige lespakket en de “lesbox”, deze mag zo vaak gedupliceerd worden als u wilt en nodig is, dus is daardoor ook beschikbaar voor de scholen waar u de training wilt aanbieden.

Tijdens deze train de trainer zullen we tijdens het ochtendprogramma aan de slag gaan met specifieke deskundigheid rondom huwelijksdwang en achterlating (soms met een uitstapje naar het bredere spectrum van familie eer en geweld). In de middag gaan we aan de slag met het lespakket en oefenen we met de materialen zodat u vertrouwd raakt met pakket. We gaan er vanuit dat uover voldoende vaardigheden beschikt als trainer zodat u tijdens deze training ook als trainer aan de slag kunt.

Marleen Blokker LTAK trainer over de “lesbox: “Ik heb ondertussen het materiaal, dat Willeke heeft gemaakt, gezien.
Het pakket zit mooi in elkaar: een handleiding voor de docenten, een map voor de leerlingen. Allemaal lekker vlot vormgegeven.Wat ik mooi vind aan dit materiaal is dat het allemaal niet heel zwaar wordt aangezet en dat alle scholieren er wat aan hebben. Het gaat in op de genderrollen die jongeren innemen, hun eigen diversiteit en de verwachtingen of vanzelfsprekendheden vanuit hun directe omgeving waaruit ze hun keuzen maken.
Het pakket sluit goed aan bij de bestaande lesprogramma's. Dus, een aanrader voor wie met de doelgroep middelbare- en MBO scholieren aan het werk is.”


Deze training wordt aangeboden door het ministerie SZW aan trainers die actief zijn op de thema's huiselijk geweld en kindermishandeling - zij hoeven geen bijdrage te betalen.

Interesse? Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door een contactformulier in te vullen op www.vocastrainingen.nl. Liever even persoonlijk contact of een vraag bel gerust naar 06-13715289.

 

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas gaat er vanuit dat de deelnemers aan de trainingen professioneel zijn met met een HBO werk- en/of denkniveau met reeds een scala aan vaardigheden en competenties. Vocas streeft er naar deze te vergroten door haar trainingen op een zeer praktische manier vorm te geven. De inhoud van de training kan de volgende dag direct in de praktijk worden toegepast. Daarbij is de aangeboden theorie een logische basis voor het verrijken van het praktisch handelen.

Vocas Trainingen                  
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op

Vocas Trainingen op LinkedIn Vocas Trainingen Facebook pagina Vocas Trainingen op Twitter

K.v.K  :09183675

BTWnr:NL168143227B01