“Hoe en wat”? werken met de Meldcode/Signaleren Kindermishandeling.

Er zijn zorgen over een kind…. .Wat nu? Vanuit de overheid is er erg veel aandacht voor kindermishandeling en het terugdringen hiervan. Kindermishandeling is een groot probleem. In iedere klas zitten 1 a 2 kinderen die mishandeld worden. Ondanks dat bijna iedere organisatie het belang beseft, heerst er ook vaak het gevoel van “tja dat is makkelijker gezegd dan gedaan”. Wij ondersteunen u graag in het stukje “gedaan krijgen”.

 

Waarom? Vanuit de overheid is er veel ingezet om het signaleren van kindermishandeling te vergroten. Hiervoor is een belangrijke taak weggelegd voor de mensen die vanuit hun werk betrokken zijn bij kinderen. Iedere organisatie (of zelfstandige) dienen een plan te hebben hoe zij omgaan met signalen van kindermishandeling. Een onderdeel hiervan is de meldcode kindermishandeling.

Wat kan er in de training aan bod komen:

  • Wat en hoe rondom de meldcode
  • 5 stappenmodel
  • Signaleren van kindermishandeling.
  • Zorgen objectiveren en concretiseren
  • Collegiaal bespreek en vraagmodel.
  • In gesprek met ouders/verzorgers.
  • “wat doet het met jou als werker?”

Als organisatie kunt u eventueel uw interne protocol laten verweven in het programma.

In de training staat “het doen” centraal. Cursisten gaan op interactieve wijze aan de slag met het thema. Na de training kunnen cursisten volgens een vaste fasering te werk gaan.

Deze training kan verzorgd worden aan diverse functies bv pedagogisch medewerkers, aandachtfunctionarissen etc. We bespreken van te voren wat er aan bod moet komen in de training. Naar gelang u wensen kunnen wij aangeven hoeveel trainingstijd wenselijk is.

Ons kenmerk van een training is dat cursisten na de training ook daadwerkelijk in de praktijk aan de slag kunnen. Hiervoor adviseren wij een minimale training van 2 dagdelen.

Vocas Trainingen is in het bezit van een licentie van het Ministerie van VWS om de training rondom de meldcode te verzorgen. Echter bekijken wij graag met u welke training voor u het meest passend is. Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen per mail, via het contactformulier op www.vocastrainingen.nl of door te bellen met

Willeke van der Zand 06-13715289.

Wij kijken graag met u naar een passend aanbod. Download hier de Vocas Flyer

 

 

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas gaat er vanuit dat de deelnemers aan de trainingen professioneel zijn met met een HBO werk- en/of denkniveau met reeds een scala aan vaardigheden en competenties. Vocas streeft er naar deze te vergroten door haar trainingen op een zeer praktische manier vorm te geven. De inhoud van de training kan de volgende dag direct in de praktijk worden toegepast. Daarbij is de aangeboden theorie een logische basis voor het verrijken van het praktisch handelen.

Vocas Trainingen                  
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op

Vocas Trainingen op LinkedIn Vocas Trainingen Facebook pagina Vocas Trainingen op Twitter

K.v.K  :09183675

BTWnr:NL168143227B01