Crisis, nu moet het echt anders!

Een crisis is voor een cliënt of een cliëntsysteem een zeer ingrijpende gebeurtenis. Al het houvast wat er was lijkt niet meer vanzelfsprekend. De oorzaak van een crisis kan zeer divers zijn maar de visie naar de toekomst is wat de training betreft een hele heldere. Een crisis is het moment waarop een cliënt zich meer dan ooit tevoren beseft dat het anders moet. Deze (laatste) kans en de motivatie die daaruit voortvloeit is voor zowel de cliënt als de hulpverlener een uiterst vruchtbaar moment om te komen tot verandering. In deze training wordt de crisis vanuit deze optiek benaderd.

 

De professional wordt getraind om in de crisis op een effectieve en efficiënte manier bij- en hoofdzaken te scheiden en tot een snelle taxatie te komen. Dit met als doel om tot snelle en doeltreffende resultaten te komen in een zeer kort tijdsbestek om de elementen die de crisis in stand houden positief te beïnvloeden . Er is aandacht voor de complexiteit waarin de medewerker zijn werk doet en er wordt geïnvesteerd in deze training aan de attitude die zo kenmerkend zijn voor een crisisinterventor.

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas gaat er vanuit dat de deelnemers aan de trainingen professioneel zijn met met een HBO werk- en/of denkniveau met reeds een scala aan vaardigheden en competenties. Vocas streeft er naar deze te vergroten door haar trainingen op een zeer praktische manier vorm te geven. De inhoud van de training kan de volgende dag direct in de praktijk worden toegepast. Daarbij is de aangeboden theorie een logische basis voor het verrijken van het praktisch handelen.

Vocas Trainingen                  
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op

Vocas Trainingen op LinkedIn Vocas Trainingen Facebook pagina Vocas Trainingen op Twitter

K.v.K  :09183675

BTWnr:NL168143227B01