Willeke van der Zand

Initiatiefnemer en eigenaar van Vocas.

 

Werkzaam als trainer op de gebieden eergerelateerd geweld, huiselijk geweld, oplossingsgericht werken en motivational interviewing.

Motto: het interessantste gedeelte van een probleem is.... de oplossing

 

In 2008 ben ik gestart met Vocas, in eerste instantie met een specialisatie rondom eergerelateerd geweld en interculturele communicatie.

Vanuit mijn werk binnen de jeugdhulpverlening heb ik veel gewerkt met doelgroepen waarbij de culturele dimensie, geringe motivatie, multi problem problematiek en crisis sleutelwoorden waren. Rondom het thema eergerelateerd geweld merkte ik al werkend dat er bij collega's behoefte was aan consultatie en nadat ik hen had getraind in dit thema is het allemaal snel gegaan. Mijn trainingswerkzaamheden breidde zich uit en al snel was de passie voor het trainen iets waar ik mijn werk van wilde gaan maken en ben ik gestart met Vocas. Het duurde niet lang voordat ik me breder mocht gaan oriënteren en mee mocht werken aan het een thema breder dan eergerelateerd geweld, namelijk het bredere thema huiselijk geweld. Om een andere passie, namelijk het werken met "ongemotiveerde" cliënten een kans te geven, heb ik me verder verdiept in Motivational Interviewing (MI). Door de technieken van MI en het oplossingsgericht werken wat ik al gewend was vanuit mijn laatste werksetting is er een nieuwe training geboren, waar Vocas inmiddels mooie opdrachten voor heeft uitstaan.

Alle thema's kennen vele zijstapjes zoals bijv. het thema huiselijk geweld waar bij Vocas ook de ontwikkeling van de meldcode en het scholen van professionals hoort.

Met veel passie en plezier heb ik me het trainersvak eigen gemaakt en verzorg trainingen. Simpelweg omdat het geweldig is om een cursist tevreden de cursus te zien verlaten omdat deze weer extra praktijk handvaten heeft. Want dat is wat bij Vocas centraal staat: alles wat overgedragen wordt kan de volgende dag op de werkvloer ingezet worden.

Naast het trainen is Vocas volop in ontwikkeling en aan het verbreden, een taak waar ik met veel uitdaging aan werk samen met mijn collega's.

 

 

 

Gaby Kamp

Free-lance Trainer.

 

Werkzaam als trainer op het gebied van hulpverlenen binnen een multiculturele samenleving, jongeren en schuldenproblematiek en het trainen in ontwikkelingslanden waarbij kennis vanuit de westerse wereld wordt samengevoegd met kennis van daar.

Mijn visie: Binnen een wereld vol culturen, net zoveel leren van de ander als zij van jou.

 

Mijn interesse in culturen is ontstaan vanuit een achtergrond van wonen en werken in verschillende landen. Tijdens mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening begon ik met het werken met mensen van niet-westerse culturen. Ik heb in meerdere settingen vooral jongeren vanuit diverse achtergronden begeleid.

Mijn interesse, affiniteit en aansluiting met mensen van diverse achtergronden hebben geleid tot inzichten die ik vervolgens ook wilde gaan delen met anderen.

In 2008 kwam ik voor het eerst in contact met Vocas die mij als ambulant jongeren hulpverlener coachte bij een casus met een dreiging van eergerelateerd geweld. Hieruit is een eerste samenwerking ontstaan. In 2009 bood Vocas mij de mogelijkheid om mijn inzichten en ervaringen te delen in de vorm van het geven van trainingen rondom het thema eergerelateerd geweld. Zeer recent ben ik mij ook gaan het richten op het internationaal opleiden en trainen.

In Nigeria, Afrika heb ik mijn kennis kunnen delen met docenten en daar een onderwijsmodule ontwikkeld.

 

 

 

Sandy van Geffen

Administratieve en organisatorische ondersteunende kracht van Vocas Trainingen.

 

Na een lange periode leiding te hebben gegeven in de detailhandel en als particulier en zakelijk cliëntadviseur te hebben gewerkt bij een bank heb ik in 2008 de overstap gemaakt naar de jeugdzorg. Ik ben gaan werken in een crisisopvang voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 18 jaar en in een grote organisatie voor jeugdzorg en heb daar kennis gemaakt met verschillende aspecten van jeugdzorg. Sinds november 2011 maak ik deel uit van het Vocas team. Mijn werkzaamheden bestaan uit diverse secretariële, administratieve en organisatorische ondersteuning zoals webbeheer, acquisitie, meewerken aan projecten, relatiebeheer en het verzorgen van de algehele administratie. De diversiteit in mijn werkzaamheden maakt dat ik me als een vis in het water voel bij Vocas Trainingen. Mijnwerkzaamheden zijn afhankelijk van de ontwikkeling van Vocas en de ontwikkeling van Vocas is afhankelijk ons team.Dit maakt het werken voor Vocas Trainingen zeer dynamisch.

 

Suzanne Schaufeli

Student Toegepaste Psychologie aan het Saxion Next.
Sinds september 2011 werkzaam als stagiaire bij Vocas.

Na een aantal jaar uiteenlopende functies in het toerisme te hebben bekleed besloot ik mijn leven over een hele ander boeg te gooien.
2010 ben ik begonnen met de studie Toegepaste Psychologie waarna ik het liefste in de jeugdzorg of in de trainingswereld wil gaan werken.
Toen ik in aanraking kwam met Vocas voor een eventuele stage was ik meteen verkocht. Naast mijn ambities om het trainers vak te leren heb
ik veel affiniteit met de thema’s rondom verschillende culturen en jeugdzorg. Dit maakte de stageplaats bij Vocas op mijn lijf geschreven.

Sinds september 2011 heb ik de mogelijkheid bij Vocas om mijn kennis en praktische ervaringen op al deze vlakken te vergroten.
Na een aantal trainingen van Willeke van der Zand te hebben bijgewoond, kennis te hebben gemaakt met de werkwijze, doelgroep en
visie van Vocas, heb ik me verdiept in een training rond de Meldcode kindermishandeling.
Momenteel zijn mijn werkzaamheden vooral gericht rond het ontwikkelen van een lessenpakket over huwelijksdwang en achterlating.

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas is een dynamisch bedrijf en levert dynamische producten. Wat voor u merkbaar zal zijn in een perfect passend aanbod. De ontwikkelde trainingen vormen de basis van waaruit wij in overleg met u een uitstekend passende training kunnen verzorgen, speciaal toegerust op uw organisatie en uw wensen wat betreft competentie vergroting van de professionals.

Vocas gaat er vanuit dat de deelnemers aan de trainingen professioneel zijn met met een HBO werk- en/of denkniveau met reeds een scala aan vaardigheden en competenties. Vocas streeft er naar deze te vergroten door haar trainingen op een zeer praktische manier vorm te geven. De inhoud van de training kan de volgende dag direct in de praktijk worden toegepast. Daarbij is de aangeboden theorie een logische basis voor het verrijken van het praktisch handelen.

Vocas Trainingen                  
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op

Vocas Trainingen op LinkedIn Vocas Trainingen Facebook pagina Vocas Trainingen op Twitter

K.v.K  :09183675

BTWnr:NL168143227B01