Willeke was de docente van een meerdaagse training Motiverende Bejegening

Deze heb ik gevolgd vanuit mijn functie in het gevangeniswezen. Ik heb met bewondering gekeken naar haar aanpak. Daar waar verandering binnen een organisatie leidt tot weerstand, weet zij diezelfde weerstand te gebruiken als input voor de les.

Lees meer...

BJZ Limburg over de training Oplossingsgericht Werken/Signs of Safety

Willeke is een trainer die inhoudelijk goed op de hoogte is van de stof die ze traint en daarbij goed weet aan te sluiten op onze deelnemersgroep.

Ze heeft veel ervaring ‘in het veld’ dat kleurt haar training positief. Ook met betrekking tot de zakelijke kant is ze zorgvuldig en prettig om mee samen te werken.

De trainingen waren praktijkgericht werkend naar doeltreffende oplossingen.Ondanks enkele bureaucratische kenmerken van de betreffende zorgsectoren wordt problematiseren daarmee juist uit de weg gegaan.Meedenkend vanuit aangedragen specifieke problematiek gebruikmakend van professioneel gedachtegoed en daarbij behorende diverse technieken.Dat maakte de trainingen praktijkgericht leerzaam.

MI training

Leuk, dacht ik een training om nog beter in gesprek te kunnen gaan met de leerlingen.Vanaf de eerste minuut heeft Willeke onze groep kennis laten maken met de MI methode.Vernieuwend in die zin, dat we veel zaken direct zelf konden ervaren, zoals het toepassen van MI op elkaar, eens iets op een andere manier doen.  Een hele veilige methode voor zowel de interviewer als ook de geïnterviewde.

Lees meer...

Vocas trainingen is een betrouwbaar, kundig en persoonlijk trainingsbureau.

De gemeente Almelo had vanuit het Ministerie van Justitie een bestuurlijke opdracht om een samenhangende aanpak eergerelateerd geweld vorm te geven binnen de bestaande lokale- en regionale netwerken en infrastructuren. Binnen deze aanpak vormde het scholingsprogramma voor professionals een belangrijk onderdeel. Voor dit programma is Vocas trainingen aangetrokken. En met succes!

Lees meer...

"Willeke is een gedreven professional zonder daarin te overdrijven. Zij levert kwaliteit en maatwerk.

Met haar grote ervaring in de jeugdzorg weet zij op een heldere en aansprekende manier complexe onderwerpen als eerkwesties, eergerelateerd geweld en huwelijksdwang over te dragen aan een diversiteit aan professionals in de frontlinie.

Lees meer...

Op de Hogeschool Utrecht is een minor Agressie en Huiselijk Geweld voor voltijd en deeltijdstudenten van diverse opleidingen. Ruim 100 studenten uit het hele land nemen hier aan deel. Willeke van der Zand heeft een hoorcollege verzorgd over eergerelateerd geweld waarmee ze volle collegezaal 3 uur lang wist te boeien én in beweging kreeg.

Lees meer...

Training omgaan met eergerelateerd geweld.

In het voorjaar van 2010 heeft Willeke van der Zand van Vocas een tweedaagse deskundigheidsbevordering verzorgd voor alle medewerkers en leidinggevenden van Ambulante Spoedhulp in de provincie Gelderland en de medewerkers van het spoedeisende zorgteam van BJZ Gelderland.

Lees meer...

Bureau Jeugdzorg Utrecht afdeling Spoedeisende Zorg en Advies en Meldpunt Kindermishandeling

Een belangrijk onderdeel van het werk binnen Bureau Jeugdzorg Utrecht is het wegen en kwalificeren van eergerelateerd geweld casuistiek. De training van Vocas heeft er toe bijgedragen dat professionals binnen onze organisatie expertise hebben ontwikkeld op dit gebied, waardoor ze sneller en beter in staat zijn om zorg te dragen voor de veiligheid van de jongeren.

Een jaar geleden maakt ons team van ambulante werkers kennis met de training “Wat een Eer!?” Een must als je steeds vaker te maken krijgt met cliënten uit andere culturen! De trainer werd in company gegeven en afgestemd op onze specifieke vragen en behoeftes. Aansluitend ben ik zelf voor de volledige drieluik gegaan. 

Lees meer...

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas Trainingen
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten? Neem contact met ons op