Het door Vocas ontwikkelde les pakket Huwelijksdwang & Achterlating word toegelicht in het online tijdschrift van tijdschriftkindermishandeling.nl.

Vocas ontwikkelde dit les pakket in opdracht van het ministerie SZW. De trainingen zijn voor scholen kosteloos.  

De training wordt afgestemd op de behoeften en beschikbare tijd van de school en kunnen goed geïntegreerd worden in bestaande programma’s. Vast element is training van zowel docenten als van ondersteunend personeel. Door deze gezamenlijke aanpak wordt naast de signalerende functie op school ook de eerste begeleiding en doorverwijzing van de studenten geborgd. 

 

Het rijk wil huwelijksdwang intensiever aanpakken en met name op het gebied van preventie. Juist scholen kunnen met voorlichting, signalering, ondersteuning en doorverwijzing een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van huwelijksdwang.

 

Klik hier om naar het magazine te gaan.

Deze week zijn er voor de komende periode nieuwe 'open inschrijving' trainingen ingeplanned. Bekijk het overzicht van open inschrijving trainingen.

Willeke van der Zand heeft als begeleider mogen meewerken aan het programma "Over de Streep". Een beproefd concept overgewaaid uit Amerika "Challenge Day" om de tolerantie en acceptatie van jongeren naar elkaar te vergroten

Lees meer...

Elke zomer opnieuw verdwijnen tientallen kinderen en jongeren uit Nederland. Ze komen niet terug van zomervakantie. Het zijn voornamelijk meisjes, maar soms worden ook jongens achtergelaten in landen als Turkije, Marokko en Afghanistan. In de studio is Willeke van der Zand. Zij is deskundige op het gebied van eergerelateerd  geweld. Luister naar het interview.

Een groeiend aantal moslimjongeren zoekt hulp uit angst dat zij tijdens de vakantie in Marokko of Turkije worden uitgehuwelijkt of worden achtergelaten door hun ouders. In dit NOS item, uitgezonden in het 8 uur journaal op 16 juni 2009 geeft Willeke van der Zand haar commentaar. Bekijk de uitzending

De dag is bedoeld voor professionals en management betrokken bij de aanpak van kindermishandeling in de Kop van Noord-Holland.

Lees meer...

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas mag regelmatig meewerken in de media / conferenties om de problematiek rondom eergerelateerd geweld te verduidelijken en in beeld te brengen.

Vocas Trainingen
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten? Neem contact met ons op

Vocas Trainingen op LinkedIn Vocas Trainingen Facebook pagina Vocas Trainingen op Twitter