Deze week zijn er voor de komende periode nieuwe 'open inschrijving' trainingen ingeplanned. Bekijk het overzicht van open inschrijving trainingen.

Deze week zijn er voor de komende periode nieuwe 'open inschrijving' trainingen ingeplanned. Bekijk het overzicht van open inschrijving trainingen.

DOWNLOAD HIER DE NIEUWSBRIEF MEI Nieuwsbrief Mei 2012

DOWNLOAD HIER DE NIEUWSBRIEF JUNI Nieuwsbrief Juni 2012

Willeke van der Zand heeft als begeleider mogen meewerken aan het programma "Over de Streep". Een beproefd concept overgewaaid uit Amerika "Challenge Day" om de tolerantie en acceptatie van jongeren naar elkaar te vergroten

Lees meer...

Elke zomer opnieuw verdwijnen tientallen kinderen en jongeren uit Nederland. Ze komen niet terug van zomervakantie. Het zijn voornamelijk meisjes, maar soms worden ook jongens achtergelaten in landen als Turkije, Marokko en Afghanistan. In de studio is Willeke van der Zand. Zij is deskundige op het gebied van eergerelateerd  geweld. Luister naar het interview.

Een groeiend aantal moslimjongeren zoekt hulp uit angst dat zij tijdens de vakantie in Marokko of Turkije worden uitgehuwelijkt of worden achtergelaten door hun ouders. In dit NOS item, uitgezonden in het 8 uur journaal op 16 juni 2009 geeft Willeke van der Zand haar commentaar. Bekijk de uitzending

Vocas zal ingaan op wat eer en eerschending is. En hoe dit culturele aspect van eergerelateerd  geweld in de gemeenschapsculturen zich verhoudt. Wat kan er morgen anders? Een interactieve  en praktijkgerichte workshop zal meer inzicht geven hierin.

De dag is bedoeld voor professionals en management betrokken bij de aanpak van kindermishandeling in de Kop van Noord-Holland.

Lees meer...

Vocas mag regelmatig meewerken in de media / conferenties om de problematiek rondom eergerelateerd geweld te verduidelijken en in beeld te brengen.

Vocas Trainingen
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten? Neem contact met ons op